logo
A kreatív szoftverek és hardverek szakértő disztribútora!

Mit kell tudnom az Adobe Creative Cloud Enterprise-ról?

Az Adobe Creative Cloud közel 6 éve váltotta fel elődjét, a Creative Suite-ot. A programcsomag előnyeiről és újdonságairól folyamatosan számolunk be itt és online webinarjainkon is. Az "Individual" (egyéni) és a "for Teams" (csoportos) konstrukciók mellett nemrég jelentették be az "Enterprise" (vállalati) verziót. Erről írunk most bővebben.

Mi is az a Creative Cloud for Enterprise?

A vállalatoknak készült Creative Cloud a létfontosságú kreatív platform, amellyel a vállalatok folyamatosan rendkívüli felhasználói élményeket tervezhetnek és tehetnek közzé.A vállalatoknak készült Creative Cloud a Teams verzióhoz hasonlóan hozzáférést kínál a legújabb asztali és mobilalkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz

 

Mitől több az Enterprise verzió:

1. Korlátlan Adobe technikai support lehetőség kapcsolódik minden Enterprise előfizetéshez.

2. Személyre szabott tárolási lehetőségeket nyújt a komoly informatikai követelményeket támasztó szervezetek számára akár saját titkosítási kulccsal is.

3. Integrálható az Adobe Digitális közzétételi megoldással, az Adobe Marketing Cloud szolgáltatással és más Adobe vállalati megoldással.A megosztott vállalati könytárakhoz egyéb Adobe szolgáltatások (PL. Experience Cloud, Document Cloud) is rálátnak. 

4. Fejlett felhasználói jogosultságkezeléssel (egyéni és csoportok szintjén is) rendelkezik. Csoportoknak licenckvóták meghatározhatóak. Tömegesen adhatóak hozzá és exportálhatóak a felhasználók vagy csoportok. 

5. Fejlett jelszó kezeléssel dolgozik. Meghatározható  a jelszavak erőssége, lejárata is, de lehetséges csak a vállalatnál használt belépési adatokkal engedélyezni a belépést. Támogatja a Single Sign On (SSO) bejelentkezési szabványt. További információ az SSO-ról ide kattintva elérhető. 

6. Az informatikai részleg teljes mértékben maga döntheti el, hogy mely alkalmazásokat, szolgáltatásokat és funkciókat csomagolja és telepíti, és hogy mindezt mikor teszi. A verziókat a gyártási vagy tesztelési fázisban lehet ellenőrizni, mielőtt a szervezeten belül telepítik őket. Csak a Creative Cloud Enterprise esetében lehetséges azonban a felhasználókat letiltani az automatikus frissítés lehetőségétől és ezt adminisztrátori jogosultságokhoz kötni. 

7. Továbbfejlesztett Admin Consol a felsorolt műveletek adminisztrálására és naplózására. Az adminisztrátorok esetében is van lehetőség többféle jogosultság beállítására. 

8. További szolgáltatások, mint a nagyvállalati szintű, közös projekt alapú kollaborációt elősegítő, alkalmazás (Adobe Anywhere), valamint az Adobe kevéssé ismert fejvadász szolgáltatása (Adobe Talent) szintén csak az Enterprise csomagból érhetőek el integrált szoftverként.

 

Kell állandó internet a használatához?

Az asztali szolgáltatásokat az internetről kell letölteni, de telepítése és futtatása helyileg történik. Ezek nem adatfolyamként használhatók, és nincsenek virtualizálva a felhőben. 

Az Adobe Creative Cloud Packager segítségével egyéni offline telepítőfájlok hozhatók létre. A licence ellenőrzést végezheti  a központi szerver is, így nem szükséges minden egyes számítógépnek kilátnia az internetre.

 

Milyen licenc-kezelési lehetőségeim vannak?

Többféle licencelési konstrukció érhető el. Lehetőség van határozott idejű szerződések megkötésére, amelyek tovább csökkenthetik megfelelő licencszám esetén a díjakat.

 

Miként történhet a belépés a Creative Cloudba: 

Adobe ID: A felhasználó hozza létre a fiókot, és ő rendelkezik felette, az Adobe kezeli a tanúsítványokat és dolgozza fel a bejelentkezéseket

Enterprise ID: A szervezet hozza létre a fiókot, és ő rendelkezik felette, az Adobe kezeli a tanúsítványokat és dolgozza fel a bejelentkezéseket

Federated ID: A szervezet hozza létre a fiókot, és ő rendelkezik felette, a szervezeti címtárhoz összevonás útján kapcsolódik, a vállalat vagy iskola kezeli a hitelesítő adatokat, és a bejelentkezéseket egyszeri bejelentkezéssel dolgozza fel